ua en ru

У Москві за фактом вибуху, що стався в ніч на 3 травня, порушено кримінальну справу

У Москві за фактом вибуху на вул.Пятніцкой, який стався в ніч на 3 травня 2011 р., порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.222 (незаконний обіг вибухових речовин) та ч.2 ст.318 (застосування насильства відносно представника влади) Кримінального кодексу РФ. Про це повідомили в управлінні взаємодії зі ЗМІ Слідчого комітету РФ, передає РБК.

За попередніми даними, приблизно о 23:40 за київським часом біля постового приміщення службової автостоянки одного з підрозділів УВС по Центральному адміністративному округу (ЦАО) Москви стався вибух невстановленого саморобного вибухового пристрою. Його потужність склала 50 г у тротиловому еквіваленті. У результаті вибуху постраждав співробітник органів внутрішніх справ, який виявив вибуховий пристрій. В даний час прапорщик доставлений в одну зі столичних лікарень.

Слідчі та оперативні співробітники продовжують огляд місця події, проводяться невідкладні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення і затримання особи, яка вчинила злочин.