ua en ru

У Москві ОМОН почав витісняти людей, що зібралися на площі Київського вокзалу біля ТЦ "Європейський"

Московський ОМОН почав силою витісняти людей, що зібралися на площі Київського вокзалу біля торгового центру "Європейський". Як передає кореспондент РБК з місця подій, співробітники ОМОНу, озброєні палицями, шикуються в ланцюг, після чого починають рух у бік входу в метро, відтісняючи таким чином всіх, хто знаходиться на площі. У цей же час один зі співробітників міліції через гучномовець закликає громадян розійтися, не піддаватися на провокації і дотримуватися правопорядок. Видаливши з вулиці частину перехожих, співробітники ОМОНу повторюють ці дії з іншого боку площі. Разом з тим, співробітники міліції залишають на площі журналістів і фотокореспондентів, проявляючи повагу до їхньої роботи.

На даний час на площі все ще чергує велика кількість міліціонерів різних підрозділів. Крім ОМОНу на площі чергують кінологи з собаками, співробітники ДПС, військовослужбовці внутрішніх військ МВС РФ та інші. Крім цього періодично міліціонери проводять в автобуси цивільних осіб, які з тих чи інших причин викликають у них підозри.

Раніше сьогодні повідомлялося, що у Київського вокзалу відбуваються перші сутички представників радикальних молодіжних угруповань з міліцією, затримані вже більше 200 чоловік. ТЦ "Європейський" закрито. Планується, що 16 грудня 2010 р. він буде працювати в звичайному режимі.

Уродженці північнокавказьких республік через мережу інтернет домовилися о 18:00 мск 15 грудня 2010 р. біля торгового центру "Європейський" провести акції у відповідь на несанкціонований мітинг, який відбувся 11 грудня 2010 р. на Манежній площі.
Нагадаємо, учасники несанкціонованого мітингу на Манежній площі столиці 11 грудня 2010 вимагали покарати вбивць Єгора Свиридова - вболівальника московського "Спартака", убитого в ніч на 6 грудня 2010 р. на Кронштадтському бульварі в Москві. У якийсь момент акція переросла в зіткнення з міліцією. Знаходилися на площі молоді люди закидали співробітників ОМОНу петардами та пляшками. У результаті масових заворушень постраждали 39 людей, у тому числі 5 працівників ОМОНу. Під час даних акцій були затримані 80 осіб. Стосовно учасників масових заворушень порушено кримінальні справи за 213 (хуліганство), ст.115 (умисне заподіяння шкоди здоров'ю невеликої тяжкості), ст.112 (умисне заподіяння шкоди здоров'ю середньої тяжкості), ч.1 ст.318 Кримінального кодексу РФ ( застосування насильства щодо працівників міліції).