ua en ru

У Москві новий спалах зіткнень демонстрантів з ОМОНом, затримані 250 осіб

У Москві сталався новий спалах зіткнень демонстрантів з ОМОНом. За даними полции, затримані 250 чоловік.

Як повідомляє кореспондент РБК, учасники опозиційного "Маршу мільйонів" намагалися побудувати власний ланцюг, однак ОМОН змусив їх відступити на кілька десятків метрів. Коли поліція не змогла просто продавити ланцюг протестуючих, вона використовувала палиці, розбивши з їх допомогою строй.

При цьому ланцюг ОМОНу вибудовується і з протилежного боку Болотної, поліція відтісняє звідти протестувальників і більше нікого не пускає на площу.

Зазначимо, що до присутніх на Болотній намагався звернутися депутат Держдуми від партії "Справедлива Росія" Ілля Пономарьов. Однак спочатку йому перешкодили гучні вітальні вигуки присутніх, а потім - чергова спроба ОМОНу витіснити демонстрантів вглиб Болотній площі. Одні з лідерів опозиції Ілля Яшин знаходився в перших рядах оточення демонстрантів, багато з яких були затримані.
Повідомляється, що на Болотній площі протестуючі розбили три намети.

Прес-служба Головного управління МВС Росії по столиці інформує, що за вчинення протиправних дій затримано більше 250 чоловік. Окремо затримана група націоналістів, які намагалися влаштувати бійку в метро і провокації відносно співробітників поліції. Вони були затримані в районі станції метро "Театральна". Всі затримані доставлені у відділ поліції для прийняття рішення про притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством.