ua en ru

У Москві на Пушкінській площі починається мітинг "За чесні вибори", на який прийшли кілька тисяч осіб

У Москві на Пушкінській площі в ці хвилини починається мітинг "За чесні вибори", на який прийшли кілька тисяч осіб. Його відкрив один з лідерів незареєстрованої партії "ПАРНАС" Володимир Рижков, який буде вести захід спільно з представницею "Лівого фронту" Анастасією Удальцової і телеведучою Тетяною Лазаревої. Тих, хто прибуває на мітинг, зустрічає транспарант "Вийди на вулицю, поверни народу владу". При цьому в натовпі видно гасла "За Росію, за Путіна". Щойно на площу зі своїми прихильниками прийшов бізнесмен Михайло Прохоров. Його супроводжують його сестра Ірина, глава передвиборчого штабу Антон Красовський і сенатор Олександр Починок. Як повідомляє кореспондент РБК, площа повністю заповнена мітингувальниками, також люди зібралися на прилеглих до неї територіях.

Як повідомлялося раніше, мітинг на Пушкінській площі, організований групою громадян. Очікується, що на нього прийдуть до 10 тис. чоловік. Перед входом на захід будуть встановлені 50 рамок металодетекторів: 45 - біля виходу зі станції метро "Тверська", три - на перетині вул.Мала Дмитрівка та Великого Путинковском провулка, по одній рамці - біля кінотеатру "Пушкінський" і на перетині Страсного бульвару з наришкинськоє проїздом.
Автомобільний рух у Москві 5 березня 2012 р. буде обмежено з початку підготовки мітингу з двох сторін від Пушкінської площі (по Великому Путинковском провулку від вул.Тверська до вул.Мала Дмитрівка, а також по Страсному бульварі від вул.Тверська до вул.Мала Дмитрівка ).

У разі необхідності при переповненні Пушкінській площі поліція в цілях безпеки буде змушена оперативно розсунути бар'єри і зняти рух на Тверській вулиці в сторону області або навіть обмежити його повністю в обидві сторони.

Також увечері в Москві пройдуть ще кілька мітингів.

Нагадаємо, що за підсумками обробки 99,99% протоколів на виборах Президента РФ прем'єр-міністр, кандидат від "Єдиної Росії" Володимир Путін набирає 63,60% голосів.