ua en ru

ООН: У світовому індексі розвитку Україна на 69 місці з 70

Згідно з доповіддю ООН "Про розвиток людини - 2010", презентованою сьогодні у Києві, Україна посідає передостаннє 69-те місце в Європі за тривалістю життя та рівнем народжуваності, передає радіо "Свобода".
Як зазначив голова місії ООН в Україні Олів'є Адам, "негативні тенденції людського розвитку зберігаються через відсутність серйозних реформ, поліпшення умов життя і праці, повільного суспільного розвитку".
"Для подолання негативних тенденцій, необхідне поліпшення умов життєдіяльності людини. Це і умови проживання, і умови праці, і умови, в яких людина проводить своє дозвілля", - сказав заступник міністра праці та соціальної політики Володимир Матвійчук.
За словами В.Матвійчука, влада розробила стратегію реформування таких галузей, як охорона здоров'я, безпека виробництва і праці (через впровадження інноваційних, безпечних для людини і довкілля технологій), освіта (через залучення модерних інноваційних технологій).
Ювілейна - двадцята - презентація Доповіді ООН "Про розвиток людини" відбулась у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку напередодні, за участю керівників Організації Об'єднаних Націй, провідних економістів та соціальних працівників США та держав ЄС.