ua en ru

У Мінекономрозвитку розповіли, що буде з гривнею, інфляцією та ВВП

Дефіцит бюджету 2015 складе близько 3%. Про це на брифінгу сказав перший заступник міністра економіки України Анатолій Максюта, передає УНН."Дефіцит бюджету складе десь в районі трьох відсотків", - зазначив А. Максюта.На уточнююче запитання про курс долара, який буде закладено в бюджеті, він відповів: "Ми не передбачаємо серйозних змін проти очікуваного курсу в цьому році".Перший заступник глави Міністерства економічного розвитку і торгівлі України повідомив, що у Міністерстві прогнозують падіння економіки України до кінця року на 6%."Ми прогнозуємо реальний ВВП "мінус" 6%", - заявив він.

Дефіцит бюджету 2015 складе близько 3%. Про це на брифінгу сказав перший заступник міністра економіки України Анатолій Максюта, передає УНН.

"Дефіцит бюджету складе десь в районі трьох відсотків", - зазначив А. Максюта.
На уточнююче запитання про курс долара, який буде закладено в бюджеті, він відповів: "Ми не передбачаємо серйозних змін проти очікуваного курсу в цьому році".

Перший заступник глави Міністерства економічного розвитку і торгівлі України повідомив, що у Міністерстві прогнозують падіння економіки України до кінця року на 6%."Ми прогнозуємо реальний ВВП "мінус" 6%", - заявив він.

Зараз, за його словами, Україна знаходиться під впливом багатьох факторів, однак проблеми поточного року є системними явищами. Як зазначив чиновник, Україна увійшла в рецесію в 2012-2013 роках і з тих пір обсяг проблем тільки збільшувався.
При цьому в цьому році ситуація погіршилася у зв'язку з подіями у Криму та на Сході, а також через торгових бар'єрів для українського експорту з боку Росії.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує інфляцію в 2015 році на рівні 8,7%.
"Що стосується інфляції ... Якщо мова йде про 2015 рік, то споживчі ціни це - 8,7 і 9,8%. Ціни виробників - 10,6 і 12,3% ",- зазначив А. Максюта.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує зростання ВВП на рівні 0,3-2%. За словами А. Максюти, було розроблено два сценарії економічного розвитку України. "За цими двома сценаріями в першому випадку ми прогнозуємо 0,3% зростання ВВП, у другому - 2%", - зазначив А. Максюта. Він також додав, що вчора уряд схвалив два вищезгаданих сценарію.
Як повідомлялося раніше, виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко не виключив падіння ВВП України на рівні 7% в поточному році. Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета заявив, що ВВП та показники інфляції у ІІ кварталі 2014 р. не будуть кращі, ніж у І кварталі.

А голова Національного банку Валерія Гонтарєва повідомила, що інфляція в Україні в поточному році може прискоритися до 17-19%.

У Мінекономрозвитку розповіли, що буде з гривнею, інфляцією та ВВП