ua en ru

У Міндоходів не виключають передачу ГФС функції з реалізації конфіскату

Заступник міністра доходів і зборів України Ноняк Михайло не виключає передачу Державної фіскальної служби функції з реалізації конфіскату.

Заступник міністра доходів і зборів України Ноняк Михайло не виключає передачу Державної фіскальної служби функції з реалізації конфіскату. Про це він повідомив журналістам на брифінгу, передає прес-служба Міндоходів.

"Сьогодні цим процесом (реалізацією конфіскату) займається Державна виконавча служба. Однак, як показала практика ефективного контролю, ні значних надходжень до бюджету від реалізації конфіскованого товару ми не маємо", - розповів Ноняк.

За його словами, також спостерігається стійка тенденція значного заниження вартості конфіскованого майна при його реалізації, з-за чого держава втрачає значні кошти.

"Нашою метою є забезпечення виконання завдань з мобілізації коштів до державного бюджету України шляхом вжиття дієвих заходів щодо забезпечення визначення реальної вартості конфіскованого майна, а також якісного та своєчасного оформлення необхідних документів при роботі з ним", - зазначив Ноняк.