ua en ru

У МЗС РФ заявляють, що погодили з українською владою доставку гуманітарного вантажу через Харківську обл

Російська і українська сторони погодили доставку гуманітарного вантажу через пункт пропуску "Шебекіно - Плетньовка" на кордоні Бєлгородської (Російська Федерація) та Харківської (Україна) областей.

Російська і українська сторони погодили доставку гуманітарного вантажу через пункт пропуску "Шебекіно - Плетньовка" на кордоні Бєлгородської (Російська Федерація) та Харківської (Україна) областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

"Після перетину російсько-українського кордону колона пройде під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - додають в російському зовнішньополітичному відомстві.

При цьому у МЗС РФ заявляють, що російська сторона пішла назустріч побажанням української сторони про маршрут проходження колони, огляд вантажу та інші модальності здійснення операції.

Також в російському зовнішньополітичному відомстві пояснили, що при доставці гуманітарного вантажу планується задіяти 262 одиниці автотехніки, з яких 198 автомобілів з причепами завантажені матеріальні засоби і електростанції загальною вагою 1809,9 т.

"До складу вантажу включені: електростанції - 69 комплектів; крупа різна - 400 тонн; консерви м'ясні - 340 тонн; сіль - 30 тонн; цукор - 100 тонн; консерви молочні - 60 тонн; чай - 0,8 тонн; бутильована вода - 679,5 тонн; дитяче харчування - 62,4 тонн; медичне майно - 54 тонни; мішки спальні - 12 300 штук", - уточнили в МЗС РФ.

При цьому в російському відомстві розраховують, що раніше узгоджені з українською стороною параметри доставки гуманітарного вантажу будуть виконуватися.

Зазначимо, раніше у Червоному Хресті заявили, що ще не отримали від РФ список гуманітарної допомоги для України.

При цьому в Адміністрації Президента України виключили рух російських колон з гуманітарним вантажем територією України.

Нагадаємо, 12 серпня вранці автоколона із 280 вантажівок з гуманітарною допомогою вирушила з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області. "Автоколона доставить жителям східної України близько 2 тис. тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області", - йшлося в повідомленні. За інформацією російських властей, вантажівки мають доставити нужденним в Україні продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки і електростанції.