ua en ru

У МЗС РФ назвали демаркацію кордону Україною юридично безглуздою

Москва розраховує, що київські власті відмовляться від односторонньої демаркації російсько-українського кордону.

Москва розраховує, що київські власті відмовляться від односторонньої демаркації російсько-українського кордону. Російське МЗС вказує на те, що дане рішення Києва "не досягне своєї головної мети". Про це на брифінгу в Москві заявив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.

"Згідно з усталеною міжнародною практикою, демаркація державних кордонів - це обопільний процес між суміжними державами. Одностороння демаркація не може бути юридично обов'язковою для іншої сторони. Отже, не досягне своєї головної мети", - наводить слова Лукашевича офіційний Twitter російського МЗС.

"Розраховуємо, що влада України відмовиться від кроків з односторонньої демаркації кордону в порушення міжнародних зобов'язань", - додав він.

Нагадаємо, 16 червня Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України під головуванням Президента Петра Порошенка прийняла рішення в односторонньому порядку провести демаркацію кордону з Росією і розпочати будівництво уздовж нього захисних споруд.

"Доручено Кабінету міністрів України організувати односторонню демаркацію російсько-українського державного кордону, забезпечити його належне інженерно-технічне облаштування відповідно до сьогоднішніх загроз національній безпеці", - заявив після закінчення засідання Раднацбезу його секретар Андрій Парубій.

Рішення про демаркацію пізніше підтримала і Верховна Рада. Депутати прийняли проект звернення до верховного головнокомандувача, у якому порекомендували йому провести демаркацію кордону з Росією і закрити прикордонні пропускні пункти.

Зазначимо, як заявив напередодні директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, РФ блокує процес односторонньої демаркації кордону України.