ua en ru

У Луцьку затримали юнака, який кинув яйцем в Президента Польщі

У Луцьку затримали юнака, який кинув яйцем в Президента Польщі Броніслава Коморовського. Про це повідомили у прес-службі ГУ МВС у Волинській області.

Як повідомляється, затриманим виявився 21-річний уродженець м. Запоріжжя. Після затримання його відвезли на освідування в обласний наркодиспансер. Вмісту алкоголю у його крові не виявлено.

За даним фактом слідчим управлінням УМВС України у Волинській області розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: Коморовський завірив Україну в польській підтримці, незважаючи на дискусію про Волинську трагедію

Водночас у ЗМІ повідомляєтсья, що він є активістом ВО "Свобода", однак у політичній силі заперечують свою причетність до інциденту.

Зазначимо, ВО "Свобода" виступало проти візиту Коморовського до Луцька з нагоди 70-ліття Волинської трагедії. Однак вчора стало відомо, що представники політичної сили, які збиралися пікетувати візит Броніслава Коморовського до Луцька, відмовилися від своїх намірів.

Нагадаємо, сьогодні у Луцьку після молебню за душі загиблих під час Волинський трагедії невідомий кинув яйцем у Президента Польщі.