ua en ru

У Луганській області чотири людини потрапили в лікарню, підірвавшись на снаряді

В с. Подгоровка Луганській області чотири людини, в тому числі 3 підлітка, потрапили у лікарню, підірвавшись на снаряді, який спробували самостійно розібрати.

В с. Подгоровка Луганській області чотири людини, в тому числі 3 підлітка, потрапили у лікарню, підірвавшись на снаряді, який спробували самостійно розібрати. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС регіону.

"Вибух стався у дворі одного з житлових будинків у селі Подгоровка Старобільського району. В результаті інциденту 16-річний підліток втратив частину руки і отримав множинні поранення обличчя і тіла. Стан підлітка вкрай важкий, лікарі борються за порятунок його життя. Ще троє госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості. Їх стан оцінюється як стабільний", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що господар будинку, де стався інцидент, незаконно зберігав у себе боєприпаси. Коли до нього прийшли в гості місцеві підлітки, один з них вирішив подивитися, що знаходиться всередині одного зі снарядів. У момент вибуху В кімнаті знаходилися господар будинку і троє підлітків.

За попередніми даними, розірваний снаряд відноситься до протитанкового гранатомету РПГ-7. В даний час слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ст. 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) і ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Нагадаємо, у Макіївці (Донецька область) артилерійський снаряд 28 вересня потрапив у житловий будинок, в результаті чого одна людина загинула, а ще троє мирних жителів були поранені.