ua en ru

В Луганській обл. СБУ затримала бойовика, який постачав терористам зброю та вибухівку з РФ

Служба безпеки України затримала бойовика так званої "Луганської народної республіки", який поставляв терористам зброю та вибухівку з Росії.

Служба безпеки України затримала бойовика так званої "Луганської народної республіки", який поставляв терористам зброю та вибухівку з Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як наголошується, в ході слідства бойовик зізнався, що пройшов спеціальну підготовку в Росії на базі найманців на території Ростовської області. Протягом півроку він воював в Луганській області на стороні терористів і забезпечував незаконні постачання боєприпасів і зброї з Ростовської області РФ.

За словами затриманого, на ділянці, за яку він відповідав, трафіком зброї керували співробітники ФСБ РФ з позивними "Кадет" та "Фірс". Завантажували засоби ураження в транспортні засоби також російські військовослужбовці.

Відносно затриманого слідчі СБУ почали досудове розслідування за ст. 258-3 Кримінального кодексу України, яка визначає відповідальність за створення терористичної організації або участь у ній. Затриманому загрожує від 8 до 15 років ув'язнення. Його взяли під варту.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала бойовика-наркоторговця з Донецької області.