ua en ru

У Луганську бойовики захопили університет і "заарештовують" його співробітників, - ректор

У Луганську бойовики самопроголошеної "Луганської народної республіки" остаточно захопили приміщення Луганського національного університету, призначають своїх ставлеників на посади, викрадають викладачів.

У Луганську бойовики самопроголошеної "Луганської народної республіки" остаточно захопили приміщення Луганського національного університету, призначають своїх ставлеників на посади, викрадають викладачів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав ректор ЛНУ Віталій Курило.

"Сьогодні в Луганську відбулося остаточне захоплення корпусів університету озброєними людьми. Ділять кабінети і майно, призначають на посади люди, прізвища яких досі були невідомі. Почалися арешти викладачів. Вже кілька днів під арештом перебуває проректор Дмитро Ужченко. Сьогодні заарештували заступника директора Наталію Безверхню. Загрожують іншим", - написав сьогодні Курило.

При цьому ректор зазначив, що луганський вуз вже налагоджує свою роботу у Старобільську. "Почалися вступні випробування на перший курс і старші курси. Через тиждень прийом в аспірантуру. Викладачі майже всі вийшли на зв'язок і почали працювати. В історії університету це третя евакуація, переживемо і повернемося", - сказав він.