ua en ru

У Лондоні в день весілля принца Уїльяма і Кейт Міддлтон порядок охоронятимуть понад 5 тис. поліцейських

У Лондоні в день весільної церемонії принца Уїльяма і Кейт Міддлтон порядок охоронятимуть понад 5 тис. поліцейських, передає РБК з посиланням на BBC. Це обійдеться британській скарбниці в суму близько 11 млн дол.

Напередодні в Лондоні вже було арештовано трьох осіб за підозрою в організації заворушень.

Церемонія одруження онука королеви Великобританії принца Вільяма і його обраниці Кейт Міддлтон відбудеться сьогодні у Вестмінстерському абатстві. У зв'язку з цим 29 квітня в Англії оголошено вихідним днем, незважаючи на те, що весілля не має вищої королівського статусу, оскільки принц Вільям йде другим у списку спадкоємців престолу.

Зарубіжні держави на церемонії в основному будуть представлені послами.

Майбутнє одруження викликало небувалий ажіотаж як у самих англійців, так і у туристів. Турпотік до Великобританії збільшився більш ніж в 2 рази, а найбільш зручні точки для спостереження за церемонією в центрі Лондона - балкони, оглядові майданчики на дахах - здані в оренду, причому вартість одного спостережного пункту становить десятки тисяч доларів.

Нагадаємо, про весілля було офіційно оголошено в листопаді 2010 р. Майбутні молодята познайомилися в 2001 р. під час навчання в університеті. Роблячи пропозицію, принц Вільям підніс К.Міддлтон обручку своєї матері принцеси Діани, яка трагічно загинула в 1997 р. в автокатастрофі.

Весільна церемонія буде транслюватися по телебаченню і збере біля екранів, за попередніми підрахунками, близько 2 млрд людей.