ua en ru

В Лондоні відбулося вінчання принца Вільяма і Кейт Міддлтон

У столиці Великобританії Лондоні відбулася церемонія вінчання принца Вільяма і Кейт Міддлтон. Молодята повінчалися у Вестмінстерському абатстві, передає РБК. Цю церемонію транслюють багато телеканалів миру. Урочисту службу веде декан Вестмінстера доктор Джон Холл. Обряд вінчання принца Вільяма і Кейт Міддлтон звершив архієпископ Кентерберійський Роуен Уїльямс.
Серед гостей церемонії - нинішній глава кабінету міністрів Сполученого Королівства Девід Кемерон, мер Лондона Борис Джонсон, знаменитий співак і композитор сер Елтон Джон, а також зоряна пара Девід і Вікторія Бекхеми.
Відзначимо, що колишні прем'єр-міністри Великобританії, представники партії лейбористів тоні Блер і Гордон Браун на церемонію запрошені не були. Знаменита Маргарет Тетчер на церемонію приїхати не змогла через слабке здоров'я.
Наречена прибула в церкву на автомобілі Rolls-Royce і з'явилася перед вівтарем в розкішному платті від Сари Бертон, що є креативним директором модного будинку Alexander Mcqueen. Представники королівської сім'ї і сам принц Вільям прибули в абатство на автомобілі Bentley, що належить королеві Єлизаветі II. Сама королева прибула у Вестмінстерське абатство останньою, безпосередньо перед нареченою.
Зазначимо, що у зв'язку з королівським весіллям у Великобританії сьогодні вихідний.