ua en ru

У Лондоні з'їли перший у світі гамбургер з штучним м'ясом

У Лондоні приготували і з'їли перший у світі гамбургер із синтезованим в лабораторії шматком яловичини. Вчені Дослідницького інституту Нідерландів виростили шматок м'яса зі стовбурових клітин мертвої корови.

У Лондоні приготували і з'їли перший у світі гамбургер із синтезованим в лабораторії шматком яловичини. Вчені Дослідницького інституту Нідерландів виростили шматок м'яса зі стовбурових клітин мертвої корови, передає BBC.

Гамбургер майбутнього був представлений на прес-конференції. "Ми є свідками наступу нової ери", - заявив творець штучного м'яса, професор нідерландського університету Марк Пост.

Посмажений на очах у журналістів біфштекс дали спробувати двом добровольцям, які визнали, що штучне м'ясо майже нічим не відрізняється від звичайного.

На науковий проект було витрачено 215 тис. фунтів стерлінгів. На ці гроші було вирощено більше трьох тисяч шматочків яловичини, кожен з яких має розмір не більше рисового зерна. Винахідники штучного м'яса впевнені, що в найближчі 10 років їх технологією будуть користуватися в усьому світі, а яловичину з пробірки можна буде купити в будь-якому супермаркеті.

Гроші на експеримент виділив один з творців американської корпорації Google - Сергій Брін. За його словами, якщо дослідження буде мати успіх, то воно може змінити світ.