ua en ru

У Лондоні на час Олімпіади можуть бути розгорнуті установки ППО

Міністерство оборони Великобританії розглядає можливість розміщення в лондонських передмістях пускових установок ракет класу "земля-повітря". За словами військових, такий захід дозволить посилити безпеку проведення літніх Олімпійських ігор, передає CNN.

"Наземні установки зенітних ракет може відбутися в рамках побудови багатоступінчастого плану забезпечення безпеки на Олімпійських іграх. Крім ракет небо над британською столицею будуть прикривати винищувачі-перехоплювачі і вертольоти", - на умовах анонімності повідомило джерело у військовому відомстві королівства.

Він також зазначив, що з відповідними підрозділами вже проведено спеціальні навчання на предмет дії в екстреній ситуації.

Зазначимо, що за інформацією агентства, жителі східних околиць Лондона вже почали отримувати офіційні повідомлення про можливість розгортання засобів ППО. Проте така турбота про господарів і гостей ігор шокувала місцевих жителів. "Це густозастроенная територія, і я не можу уявити, як можна безпечно для оточуючих використовувати надзвукові ракети-перехоплювачі в таких умовах", - повідомив журналістам один з місцевих жителів.

Нагадаємо, старт XXX Літніх Олімпійських ігор в Лондоні запланований на 27 липня ц.р. Британська столиця втретє стане місцем проведення міжнародного спортивного події. Очікується, що за 302 комплекти нагород поборотися майже 13 тис. спортсменів.

Нещодавно також повідомлялося, що напередодні Олімпіади готелі в Лондоні подорожчали вдвічі.