ua en ru

У Лівії загальний національний конгрес затвердив новий склад кабінету міністрів

Загальний національний конгрес Лівії затвердив новий склад кабінету міністрів. За затвердження уряду проголосували 105 депутатів з 132 присутніх на засіданні, передає Reuters.

Список з кандидатурами був внесений в законодавчі збори прем'єр-міністром Алі Зейданом Мухаммедом. У відмінності від складу уряду, який пропонував колишній прем'єр-міністр Мустафа Абу Шагур, поточний варіант в цілому влаштовує як ліберальні партії, так і ісламістів.

Відзначимо, що засідання проходило в стислому форматі, так як перед будівлею конгресу проходив мітинг противників прийняття рішення, який пізніше вилився в успішний штурм. Охороні вдалося видворити погромників із залу, інцидент обійшовся без потерпілих. Причиною невдоволення називають незгоду з призначенням на посаду окремих міністрів.

"Склад уряду затверджено. Тепер через заворушення зовні сесія буде припинена", - заявив один з членів конгресу Сулейман Зоубі.

Ключовими завданнями нового кабінету стануть загальне відновлення країни, яка переживає занепад після громадянської війни, а також роззброєння повстанських сил і створення регулярної армії.

Читайте також: У Лівії парламент обрав нового прем'єр-міністра