ua en ru

У Лівії бригада бойовиків оточила столичний аеропорт

У Лівії сьогодні бойовики здійснили зухвалу атаку і захопили столичний аеропорт, передає Reuters з посиланням на представників сил безпеки.

Вдень 4 червня озброєна група бойовиків оточила міжнародний аеропорт Тріполі. Всі рейси перенаправлені на військовий аеропорт міста.

Як заявило джерело в силових структурах країни, ситуація в аеропорту дуже напружена, всередину нікого не допускають. Будівлю оточують танками.

За останніми даними, бойовики, які оточили аеропорт є членами радикального угруповання "Бригада аль-Авфі", що базується в Тархуна, розташованому в 80 км на південний схід від Тріполі. Представники організації вимагають звільнити одного з її лідерів, який, за їхніми словами, зник на минулому тижні.

Зазначимо також, що раніше сьогодні стало відомо, що суд в Триполі виніс звинувачувальні вироки 19 громадянам України, яких у Лівії звинувачували в пособництві армії поваленого полковника Муаммара Каддафі.

Всіх 19 громадян України засудили до 10 років позбавлення волі. Крім того, один громадянин Росії отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і троє громадян Білорусі отримали 10 років позбавлення волі.

Глава МЗС України Костянтин Грищенко вже повідомив, що на вирок суду готується апеляція.