ua en ru

У Лівані щонайменше четверо людей загинули у зіткненнях на релігійному грунті

У Лівані в п'ятницю, 17 червня, спалахнули сутички на релігійному ґрунті. У зіткненнях в північному м.Тріполі між місцевими суннітами та алавітами загинули щонайменше чотири людини, понад 20 отримали поранення, передає "Сіньхуа".

Серед загиблих була 14-літня дитина. Ще троє убитих - один з членів персоналу ліванської армії, представник Арабської демократичної партії алавітів та людина, яка була застрелена коли поверталась з роботи.

Ліванський державне Національне інформаційне агентство повідомило, що число поранених збільшилася до 22 людей, три з яких знаходяться у важкому стані.

Зіткнення між двома сектами спалахнули після того, як в ході демонстрацій в Тріполі на підтримку сирійських демонстрантів в натовп кинули гранату.

Уряд ввів в місто війська, які блокували основні осередки конфлікту. До пізньої ночі в місті чулися постріли і автоматнi черги.

Прем'єр-Міністр Лівану Наджіб Микаті заявив на прес-конференції, що видав розпорядження відповідати "залізною рукою" проти будь-яких дій, які підривають громадянський мир.

Нагадаємо, алавіти - вихідці з шиїтського напряму ісламу, які заснували в Лівані Арабську демократичну партію, що лобіює їх інтереси.