ua en ru

В.Литвин: ВР 5 листопада не буде заслуховувати О.Медведька

Верховна Рада (ВР) України 5 листопада не буде заслуховувати генерального прокурора України Олександра Медведька. Про це на прес-конференції за результатами погоджувальної ради у ВР заявив спікер парламенту Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.
"Генеральний прокурор України не є членом уряду... а у п'ятницю (5 листопада) в нас передбачена година запитань до уряду. Тому опозиційні фракції повідомили мені, що ще порадяться і визначаться, кого бажають заслухати у ВР", - заявив В.Литвин.
При цьому спікер зазначив, що відповідно до регламенту ВР генпрокурор може бути викликаний до парламенту, "але це складна і тривала процедура".
Водночас, як повідомили РБК-Україна у фракції БЮТ, скоріше за все у п'ятницю в парламенті буде заслуханий віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання погоджувальної ради перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожемякін повідомив, що фракція вимагає заслухати в парламенті генерального прокурора України у п'ятницю, 5 листопада.