ua en ru

В.Литвин: Парламент не зможе скасувати результати місцевих виборів

Спікер Верховної Ради (ВР) України Володимир Литвин впевнений, що парламент не зможе скасувати результати місцевих виборів, як на тому наполягає опозиція. Про це він заявив під час прес-конференції по результатам погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.
"Мій прогноз простий - ВР не зможе прийняти таке рішення (щодо відміни результатів по деяким областям), враховуючи хоча б відсутність голосів", - сказав В.Литвин.
При цьому спікер наголосив, що питання скасування результатів виборів "політичне, і відповідно до діючого законодавства результати відповідно до рішень суддів можуть бути відмінені по окремим виборчим дільницям чи округам, але результати виборів неможливо відмінити в цілому".
Нагадаємо, фракція Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ) зареєструвала у ВР постанову про визнання виборів недійсними у Київській, Львівській обл. та в м. Тернопіль. БЮТ також наполягає на включенні до порядку денного проекту постанови про створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування фактів блокування державними установами участі у виборчому процесі політичної опозиції.