ua en ru

В.Литвин: Наступного пленарного тижня ВР працюватиме у штатному режимі

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин запевнив, що наступного пленарного тижня парламент працюватиме у штатному режимі.

Про це В.Литвин сказав під час робочої поїздки до м. Обухів Київської області у четвер, повідомляє прес-служба ВР України.

На думку керівника парламенту, опозиція має право ставити вимогу розглядати питання, які вважає за необхідне. При цьому В.Литвин зазначив, що розглядатися у сесійній залі у визначений день - середу - будуть лише ті законопроекти, які опрацьовані у профільних комітетах Верховної Ради.

Він висловив сподівання, що у понеділок на засіданні Погоджувальної ради компроміс буде знайдено, адже "не можна зводити ситуацію до абсурду, доводити до бійки". В.Литвин вкотре підтвердив свою думку про необхідність припинити практику перешкоджання роботі єдиного законодавчого органу держави.

Нагадаємо, В.Литвин повернув до уряду проект державного бюджету на 2011 р. з пропозицією, яка співпадає з позицією Президента України і рекомендаціями Ради регіонів від 9 вересня 2010 р. про те, щоб Кабмін розробив бюджет на новій податковій основі з урахуванням норм Бюджетного кодексу.