ua en ru

В.Куйбіда не знає, чому його викликали до ГПУ

Екс-міністру регіонального розвитку та будівництва України Василю Куйбіді невідома причина його виклику до Головного управління з рослідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України (ГПУ). Про це він повідомив журналістам перед візитом до ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Куйбіда зазначив, що про виклик до ГПУ йому в телефонній розмові повідомив співробітник Служби безпеки України. Екс-міністр додав, що в нього немає припущень, з якого приводу цей виклик. Крім того, він зауважив, що його викликали до слідчого Олександра Нечвоглода. Нагадаємо, що слідчий О.Нечвоглод веде справу проти колишнього прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко стосовно газових домовленостей 2009 р.

Наприкінці минулого року Апеляційний суд м. Києва закрив кримінальну справу, порушену стосовно В.Куйбіди. СБУ звинувачувало його в незаконному призначенні посадовців у структурі Міністерства регіонального розвитку та будівництва. Колишній міністр виключає можливість поновлення кримінальної справи щодо нього. "Рішення суду було остаточне, і перегляду воно не підлягає, тобто це (даний виклик) щось інше", - зазначив він.