ua en ru

У Криму за січень-травень 2011 р. виконано будівельних робіт на 27,1% більше - на 720,8 млн грн

У Криму за січень-травень 2011 підприємствами та організаціями республіки виконано будівельних робіт на суму 720,8 млн грн, що на 27,1% більше, ніж за січень-травень 2010 р. Приріст обсягів будівництва спостерігався майже за всіма основними видами будівельної діяльності. Про це повідомляє Головне управління статистики в АР Крим.

На загальну тенденцію найбільше вплинула діяльність підприємств, що займаються будівництвом будівель і споруд, питома вага яких у загальному обсязі будівельних робіт складає 85,9%. Серед них значно збільшили обсяги робіт підприємства, які здійснюють будівництво мостів, шляхових естакад, тунелів (в 5,8 рази); інші будівельні роботи (в 3,8 рази), будівництво місцевих трубопроводів, ліній зв'язку та енергопостачання (в 3,4 рази ), водних споруд, доріг і аеродромів (відповідно в 1,3 і 1,5 рази). Обсяги робіт на будівництві будівель, питома вага яких у загальному обсязі становить 47,5%, збільшилася у порівнянні з січнем-травнем попереднього року на 6,6%. У 3,1 рази зросли обсяги робіт з підготовки будівельних ділянок. Обсяги робіт з установлення інженерного устаткування будівель і споруд знизилися на 2,1%.
У статуправлінні додали, що за характером будівництва обсяги робіт розподілилися таким чином: роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння склали 78,1% від загального обсягу, з капітального та поточного ремонтів - 15,8% і 6,1% відповідно.