ua en ru

У Криму "за кіотські гроші" замінено вікна та утеплені фасади п'яти лікарень на 6,4 млн грн

Станом на 5 серпня в рамках Кіотського протоколу проведена заміна вікон та утеплення фасадів на п'яти об'єктах охорони здоров'я Криму на загальну суму 6,4 млн грн. На 12 об'єктах ведуться роботи і на сьогоднішній день виконано на суму 30,7 млн грн. На 25 об'єктах заплановані роботи будуть виконані протягом другого півріччя 2011 р. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я АРК, передає кореспондент РБК-Україна.
За інформацією, утеплення фасадів лікарняних установ, що входять до сфери управління Міністерства охорони здоров'я АРК, у рамках бюджетної програми "Реалізація проектів, спрямованих на скорочення викидів або збільшення поглинання парникових газів" за Кіотським протоколом здійснюється у встановлені терміни.
Нагадаємо, в 2010 р. уряд Криму першим серед регіональних органів влади України представило керівництву Японії, котра викупила українські квоти на викиди парникових газів, проект застосування отриманих коштів. Крим отримав від уряду Японії 392 млн грн. Ці гроші дозволять утеплити 139 будівель: 99 шкіл і дитячих садів, а також 40 лікарень, шпиталів та поліклінік в усіх регіонах автономії. Республіканський госпіталь інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни став першим об'єктом в Україні, утеплений за рахунок грошей, отриманих в рамках реалізації Кіотського протоколу. Утеплення госпіталю обійшлося в 2,21 млн грн. У будівлі встановили металопластикові вікна з підвищеною теплоізоляцією, стіни утеплили пінополістирольними плитами.