ua en ru

У Криму за два роки на стратегію соціально-економічного розвитку спрямовано 18,5 млрд грн - 90,5% від потреби

У Криму на реалізацію заходів стратегії соціально-економічного розвитку Криму за два роки спрямовано близько 18,5 млрд грн, що становить 90,5% від потреби. Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі Автономної Республіки Крим (АРК).

"Кошти, що надійшли з Держбюджету України на реалізацію стратегії в 2012 р., склали майже 1,2 млрд грн і були спрямовані на створення середовища, сприятливого для життя, розвиток транспортного потенціалу та реформування агропромислового сектора автономії", - йдеться в повідомленні.

Кошти підприємств та позабюджетні джерела, що склали в минулому році 4 млрд грн, були спрямовані на розвиток промисловості, агросектору, реформування санаторно-курортного і туристичного сектору економіки.

Загалом в 2012 р. пріоритетом стала модернізація галузевої структури промисловості, профінансована майже на 3,2 млрд грн. На соціальні програми та створення середовища, сприятливого для життя, виділено більше 1 млрд грн, майже в рівній мірі забезпечено розвиток агросектору та транспортного потенціалу.

У 2013 р. за рахунок коштів республіканського бюджету планується реалізувати 21 програму на суму 767,4 млн грн.

Водночас міністр економічного розвитку і торгівлі АРК Світлана Верба зазначила, що за період реалізації плану стратегії вдалося досягти значних результатів у соціально-економічному розвитку республіки.

"Однак не слід забувати, що попереду йде останній рік першого етапу, який покаже, чи вдало ми спрогнозували показники, чи зможемо ми досягти того економічного ефекту, який лежить в основі цього серйозного документа, вперше розробленого для Криму", - резюмувала міністр.

Читайте також: У Криму затвердили план реалізації програми економічних реформ