ua en ru

У Криму в результаті реалізації проекту будівництва Західно-Кримської ВЕС буде залучено близько 1,2 млрд євро

Реалізація проекту будівництва Західно-Кримської ВЕС дозволить залучити до Криму близько 1,2 млрд євро інвестицій. Про це повідомив голова республіканського комітету Автономної Республіки Крим з палива, енергетики та інноваційної політики Ігор Зосимов в ході зустрічі з делегацією, до складу якої увійшли представники всесвітньо відомих промислових корпорацій Тoshiba (Японія) і Unison (Південна Корея), передає кореспондент РБК-Україна з посиланням на Головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

За його словами, це "дуже дорогий проект", і в даний час проводиться його фінансовий, економічний і технічний аудит. Глава комітету підкреслив: "Зелений тариф" в Україні найбільш вигідний і дозволяє в даний час реалізувати проекти поновлюваної енергетики, собівартість яких спочатку висока. Також за умовами застосування "зеленого тарифу" до 2014 року українська складова проекту має бути не менше 50%, для реалізації чого ми зацікавлені залучити підприємства військово-промислового комплексу".

У свою чергу головний менеджер з енергетичних проектів фірми Toshiba Тошихіса Кієкуні подякував за теплий прийом і відзначив, що при вдалій реалізації проекту створення Західно-Кримської вітроелектростанції потужністю в 900 МВт перша черга будівництва станції в 125 МВт почнеться вже в 4-му кварталі поточного року.