ua en ru

У Криму співробітники СБУ припинили незаконний видобуток морського піску

У Криму в Роздольненському райні співробітники СБУ припинили незаконний видобуток морського піску. Про це повідомили в прес-службі ГУ СБУ в АРК.

У рамках контролю за дотриманням законодавства у сфері надрокористування та екологічного захисту інтересів держави, співробітники Служби безпеки України проводять масові перевірки підприємств, що займаються розробкою надр загальнодержавного значення. Під час перевірки суб'єктів підприємницької діяльності в Роздольненському районі задокументовано ряд порушень законодавства одним з місцевих підприємств.

"Товариство з обмеженою відповідальністю впродовж декількох років займалося видобутком морського піску в родовищі, іменованому Бакальской банкою. У 2012 р. Державна служба геодезії та надр України призупинила підприємству ліцензію на проведення видобувних робіт. Незважаючи на це незаконний видобуток піску в родовищі без будь-яких дозвільних документів йшла повним ходом, завдаючи непоправної шкоди екології району", - йдеться у повідомленні.

Про виявлений факт співробітники спецслужби поінформували Міністерство екології та природних ресурсів України. Ліцензія на проведення видобувних робіт була повністю анульована. Родовище Бакальска банку повернуто в користування державі. Оціночна вартість залишків запасу морського піску в родовищі становить майже 900 млн грн.