ua en ru

У Криму з прийняттям турпатента податкові надходження в бюджет будуть збільшені до 42-45 млн грн, - депутат ВР АРК

Введення поправки до Податкового кодексу України, що стосується ухвалення туристичного патенту, дозволить збільшити загальний обсяг податкових надходжень до бюджету до 42-45 млн грн на рік.
Про це повідомив голова постійної комісії Верховної Ради АРК з санаторно-курортного комплексу і туризму Рустам Теміргалієв на прес-конференції в Сімферополі, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сума податкових надходжень, у разі прийняття туристичного патенту, буде порядку 42-45 млн грн на рік. А курортний збір у цьому році склав трохи менше 6 млн грн. Мені здається, всі порівняння на користь туристичного патенту", - сказав Теміргалієв.
За його словами, попередня цифра ще буде обговорюватися з власниками міні-готелів, а остаточне рішення буде прийматися місцевими органами влади.
Нагадаємо, у ВС АРК у жовтні планується проведення засідання Центру законодавчих ініціатив, в ході якого буде обговорюватися поправка в Податковий кодекс України про скасування туристичного збору і введення туристичного патенту. На думку розробників поправки, той підхід, який сьогодні задекларовано в податковому кодексі щодо стягнення податкового збору, не найефективніший. Мова йде про складну систему адміністрування цього податку, що стягувати в кримських умовах плату з кожного туриста в кримський бюджету і бюджетів місцевих рад - це досить складний і трудомісткий процес. У свою чергу, передбачається, що патент буде придбатися об'єктами розміщення.