ua en ru

У Криму російські спецназівці в Перевальному відійшли від КПП бригади військ берегової охорони України

У Криму В результаті переговорів командування 36-ї бригади берегових військ, яка базується в с. Перевальне з представниками російського спецназу, блокуючими військову частину, досягнуто угоду про відхід російських військ від воріт КПП.

У Криму В результаті переговорів командування 36-ї бригади берегових військ, яка базується в с. Перевальне з представниками російського спецназу, блокуючими військову частину, досягнуто угоду про відхід російських військ від воріт КПП. Про це повідомляє "Центр журналістських розслідувань" з посиланням на свого кореспондента.

Зараз, за його підрахунками, загальна кількість бійців російського спецназу налічує близько батальйону 800 осіб. Вони стоять в оточенні по всьому периметру військової частини, озброєні автоматами Калашнікова і кулемети Калашникова. У ПК вставлені стрічки з патронами, в деяких автоматах примкнуты магазини.

При під'їзді до частини стоять 18 Камазів, два "Уралу", дві бронемашини "Тигр" з кулеметами і машина зв'язку.

Біля входу КПП бригади близько 60 осіб місцевих жителів і спеціально приїхали агітувати українських військовослужбовців як складати зброю, так і триматися до останнього. Біля входу в КПП, як відомо, розташована церква УПЦ Київського Патріархату, настоятель якої, отець Іван, дає інтерв'ю іноземним журналістам, а один з членів постійно читає Євангеліє. Також приїхала група кримських татар і архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

Українські солдати стоять на вході в дві шеренги, за ними дві БМП, дула гармат яких спрямовані вище голів людей.