ua en ru

У Криму першим секретарем рескому КПУ обрано О.Соломахіна

Вчора делегати 49-й конференції кримської республіканської організації Комуністичної партії України (КРО КПУ) обрали першим секретарем рескому КПУ 50-річного Олега Соломахіна, який раніше був першим секретарем центрального райкому сімферопольської міської організації КПУ і помічником народного депутата Леоніда Грача, а потім - помічником народного депутата Марини Перестенко (Компартія), пише видання "Комерсант Україна".
Конфлікт між КРО КПУ і центральним керівництвом партії виник наприкінці минулого року. Тодішній перший секретар КРО Леонід Грач звинуватив керівництво ЦК КПУ в опортунізмі і "зраду інтересів партії". 16 грудня президія ЦК Компартії розпустив кримський реском і виключив Л.Грача з партії і фракції КПУ у Верховній Раді, а 27 лютого цього року Л.Грач був обраний головою новоствореної Комуністичної партії робітників і селян, до складу якої увійшло більше половини колишніх членів КРО КПУ.
На вчорашній конференції лідер Компартії Петро Симоненко зачитав прийняте напередодні рішення президії ЦК КПУ рекомендувати Л.Соломахіна на посаду першого секретаря кримського рескому. Інших кандидатур не було, і О.Соломахін був обраний голосами 47 делегатів з 51 при двох утрималися. Вчора ж був сформований новий склад кримського рескому КПУ і його бюро.
П.Симоненко охарактеризував минулу конференцію як "очищення". "Я радий, що ми завершили процес, який не нами був початий", - сказав він.
О.Соломахін повідомив, що, за даними на 1 квітня, КРО КПУ складається з 4170 чоловік. Між тим, за інформацією колишнього керівництва рескому, до розколу в кримській організації було більше 10 тис. членів.