ua en ru

У Криму не видано 10,7 тис. готових держактів на землю

У територіальних органах Республіканського комітету із земельних ресурсів Криму залишається 10 тис. 700 державних актів на земельні ділянки, які повинні бути видані громадянам. Про це повідомили в Рескомземі, передає кореспондент РБК-Україна.
У комітеті повідомили, що з 26 по 30 вересня територіальні органи видали 2 тис. 147 держактів. При цьому було виявлено, що близько 1,3 тис. держактів не можуть бути видані: 600 громадян померли, понад 500 виїхали з Криму, 15 актів оформлені з порушеннями законодавства, 62 громадянина відмовилися від отримання документів, так як не змогли оплатити процедуру видачі держактів. З інших причин не змогли отримати акти близько 100 осіб.
Нагадаємо, на початку року у зв'язку зі зміною порядку видачі правовстановлюючих документів і відсутністю фінансування з боку казначейства процес видачі документів загальмувався. Проте як заявив на початку серпня голова Рескомзему АРК Олександр Чабанов, в даний час видача держактів "йде повним ходом".
До кінця вересня в територіальних органах Рескомзему зібралося близько 14 тис. готових до видачі держактів, які не забрали громадяни. Голова комітету Олександр Чабанов доручив до 1 жовтня завершити видачу готових держактів.
За даними Державного агентства з земельних ресурсів України, в 2010 році в Криму видано 45,5 тис. державних актів на землю.