ua en ru

В Криму не встановлені межі 24 населених пунктів, - Реском Криму

В Криму на сьогоднішній день встановлення меж вимагають 24 населених пункти, у тому шість міст - Джанкой, Керч, Київ, Білогірськ, Алупка, Бахчисарай. Про це повідомили в прес-службі Республіканського комітету АРК з питань земельних ресурсів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, в Алупці генеральний план міста знаходиться в стадії розробки. У Бахчисараї розроблений в 2003 р. проект землеустрою щодо встановлення меж не був затверджений в установленому порядку і вимагає актуалізації. Джанкою, Керчі і Білогорську передбачається виділення субвенції з бюджету Криму в розмірі 4,6 млн грн. У Сімферополі роботи по встановленню меж припинені через відсутність необхідної кількості коштів, на роботи необхідно 55 тис. грн.

Всього з 1020 населених пунктів Криму встановлені межі 996 населених пунктів, що становить 98% від їх загальної кількості.

З початку 2012 р. були встановлені межі села Новий Сад Гвардійської селищної ради Сімферопольського району, а також змінені кордони Гвардійського, сіл Красна Зорька і Маленьке Гвардійської селищної ради, а також села Родникове Родниковської сільської ради.

Читайте також: Україна і Росія задоволені ходом демаркації кордону, - глава МЗС РФ