ua en ru

У Криму податковий кодекс заощадив підприємствам понад 390 млн грн, - ДПС

Пільгами з податку на прибуток, відповідно до поданих за дев'ять місяців деклараціями, скористалися близько 2,9 тис. суб'єктів господарювання Автономної Республіки Крим, заощадивши при цьому більше 390 млн грн. Про це повідомили в Державна податкова служба в АРК.

За словами заступника голови ДПС в АР Крим Вікторії Мєшкової, в поточному році у відповідності з Податковим кодексом України змогли скористатися пільгами додатково 238 суб'єктів господарювання. При цьому близько 0,8 млн грн заощадили підприємства відповідно до п. 154.6 ПКУ, кошти від яких будуть використані ними на розвиток бізнесу.

Як розповіла заступник голови ДПС, "дані суб'єкти відповідають критеріям малого та середнього бізнесу, визначеними відповідно до ПКУ - для них встановлена нульова ставка оподаткування податком на прибуток до 1 січня 2016 р."
Заступник голови ДПС Криму також уточнила, що одним з критеріїв для отримання зазначеної пільги передбачена "виплата суб'єктами господарювання своїм працівникам доходу не менше двох мінімальних заробітних плат, встановлених законодавством на дату виплати таких доходів".

Крім цього, відповідно до п.17 підрозділу 4 Перехідних положень НКУ строком на 10 років вже звільнені від сплати податку на прибуток 3-5-зіркові готельні комплекси, підприємства легкої промисловості, суднобудівні підприємства, виробники електроенергії з поновлюваних джерел, виробник машин для агропрому .
Загальна сума наданих їм пільг склала більше 46,9 млн. грн.