ua en ru

У Криму на двох ТЕЦ сталися аварії

На Сімферопольської і Сакської теплоелектростанціях в Криму сталися аварії. Про це повідомив міністр палива та енергетики Криму Сергій Єгоров, передає прес-служба "уряду" півострова.

"У нас сьогодні виникли проблеми з тепловою генерацією через аварії на Сімферопольській ТЕЦ і на станції в Саках. Тому рівень генерації в Криму - всього близько 320 МВт. Ми вводимо віялові відключення по Криму в обсязі 200 МВт", - повідомив Єгоров.

За його словами, почергове відключення об'єктів в Криму не може проводитися більш ніж на дві години.

Єгоров також підкреслив, що ситуацію може частково виправити робота сонячних електростанцій, які зараз починають працювати на повну потужність. Сумарне споживання електроенергії в Криму в ранкові та вечірні години становить близько 1000 МВт, додав він.

"Сьогодні вранці Україною знову були введені обмеження перетікання електроенергії в Крим до 400 МВт. Після зниження споживання в Криму українська сторона пообіцяла збільшити обсяги поставок до 650 МВт", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, вранці 24 грудня Україна відключила Крим від електроенергії. Вдень електропостачання у Криму було частково відновлено. При цьому з 18:00 у Криму знову був введений графік віялових відключень.

За матеріалами "Кримінформ"