ua en ru

У Криму кампанія з видачі державних актів на землю не завершена, - Рескомзем АРК

У Криму кампанія з видачі державних актів на землю не завершена. Про це повідомили в Республіканському комітеті із земельних ресурсів АРК, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кампанія з видачі державних актів на землю не завершена. Пошуки людей, які не отримали своїх документів, мають бути продовжені", - сказав глава Рескомзему Олександр Чабанов.

Він доручив територіальним органам налагодити тісний зв'язок не тільки з районними, але і селищними, сільськими радами, депутатами місцевих рад, які також мають бути зацікавлені в тому, щоб питання по землі були закриті. Крім того, земельним органам на місцях доручено щодня проводити приймальні дні, а не двічі на тиждень, як раніше.

За словами Олександра Чабанова, з листопада поточного року Рескомзем також відновить виїзні прийоми, які продемонструють, як проведена робота з людьми в регіонах. Глава відомства повідомив, що з метою недопущення приписок, якість проведеної кампанії з видачі держактів перевірятиметься комісіями Державного земельного агентства, Генеральної прокуратури України, Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, в Криму невідоме місце проживання більше 3,5 тис. людей, держакти яких готові до видачі. Станом на 27 жовтня 2011 року в територіальних органах знаходиться близько 650 держактів, що знов надійшли. Днями до них додасться ще 700 документів, викреслених в кадастрі.