ua en ru

У Криму вилучено 6,5 тис. л купажу "Септолу" на 400 тис. грн і 11 тис. л спирту на 337 тис. грн

Співробітники податкової міліції Джанкоя в ході проведення оперативних заходів в рамках операції "Щит" провели низку обшуків складських і виробничих приміщень одного з підприємств Нижньогірського району, що спеціалізується на виробництві медичного препарату "Септол", повідомляє прес-група Управління податкової міліції ДПА в АР Крим.

За результатами проведених заходів виявлено і вилучено близько 6,5 тис. л купажу "Септолу" на суму близько 400 тис. грн, більше 11 тис. л спирту на суму понад 337 тис. грн, 2 лінії розливу на суму попередньої оцінки 200 тис. грн, флакони з готовою продукцією, документи подвійного бухгалтерського і податкового обліку, оргтехніка.

Підприємство для виробництва "Септолу" отримувало спирт тільки в 2009 р. Проведеними ж оперативними заходами встановлено, що неофіційно на підприємство завозилося до 60 тис. л спирту щомісячно. Втрати бюджету від ненадходження акцизного збору щомісячно складали більше 2 млн грн.

При спробі вивозу продукції підприємства за межі Криму також затримана вантажівка з напівпричепом з вантажем медичного препарату "Септол" в кількості 96 тис. флаконів (ємкістю 100 мл) на суму 672 тис. грн.

Всього в ході проведених заходів вилучені товарно-матеріальні цінності на суму понад 1,6 млн грн. В даний час проводяться заходи, направлені на відшкодування заподіяного державі збитку. Ведеться слідство.