ua en ru

В Крим конвоюють турецьку шхуну, затриману прикордонниками в економзоні України

В Крим конвоюють турецьку рибальську шхуну Hazar Balikcilic, затриману прикордонниками в економічній зоні України. Про це повідомляє прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління державної прикордонної служби України.
Сьогодні вранці літак Ан-26 Одеської авіаескадрильї Держприкордонслужби під час обльоту виключної (морської) економічної зони виявив за 80 миль від мису Херсонес шхуну Hazar Balikcilic. Побачивши патрульний літак, іноземні рибалки пішли на вихід з українських вод, але їм навздогін відправився сторожовий корабель "Миколаїв", який ніс службу в економзоні. Правоохоронці безрезультатно намагалися зв'язатися з екіпажем Hazar Balikcilic по радіо на міжнародному каналі безпеки мореплавання. Наблизившись до шхуни, прикордонники висадили на неї оглядову групу, яка виявила на борту близько 10 кілометрів, підготовлених до встановлення камбальних сіток. Зважаючи на це, командир прикордонного корабля прийняв рішення про затримання турецького судна та конвоювання його в Севастополь для подальшого розгляду. Прибуття затриманої шхуни до Севастополя очікується завтра близько 8-ї години ранку.
Нагадаємо, що 5 березня цього року корабель морської охорони "Миколаїв" затримав і доставив до Севастополя турецьку шхуну "Топчу" з 25 кілометрами тенет на борту. Під час подальшої перевірки в місцях знаходження цього судна було виявлено 12 кілометрів поставлених сіток з рибою. Судовий розгляд за цим фактом остаточно не завершений.