ua en ru

Під час кризи потрібно особливо серйозно підходити до вибору страховика, - учасник ринку

В кризу потрібно особливо серйозно підходити до вибору страховика. Про це заявив Андрій Перетяжко, перший віце-президент страхової компанії"АХА Страхування" на XIV міжнародному чорноморському фінансовому форумі, який проходить 10-13 вересня в Одесі.

"Сьогодні страховий ринок України знаходиться, як і багато інших фінансових ринків, у складній ситуації. Але було б великою помилкою вважати, що це стосується всіх без винятку. На ринку достатньо стійких страховиків, які формують резерв під свої зобов'язання в повному обсязі, які мають підтримку своїх материнських компаній і які професійно ведуть свою діяльність", - сказав Перетяжко.

Він підкреслив, що "АХА Страхування" працює прибутково навіть без підтримки АХА Груп. "Ми - прибуткова компанія, платоспроможність якої підтверджена - вона в три рази перевищує нормативну. Компанія зацікавлена в довгостроковій роботі на українському ринку", - додав він.

Віце-президент Gras Savoye Polska Пшемислав Конопка також вважає, що компанії з іноземним капіталом мають більше шансів на розширення бізнесу в умовах кризи в Україні. "Сьогодні видно, що у деяких гравців ринку страхування, які побудували свій бізнес не зовсім чесно, за непрозорими схемами, які зараз виникають серйозні проблеми. Але для інших фірм, особливо з іноземним капіталом, які вибудовують роботу зовсім по-іншому - це великий шанс збільшити частку ринку", - зазначив Конопка. Він упевнений, що сьогоднішня ситуація - це можливість очиститься для ринку.

Страхова компанія "АХА Страхування" - один з лідерів на ринку ризикового страхування України, входить до міжнародної фінансової Групи АХА (Франція). П'ятий рік поспіль AXA - страховий бренд №1 у світі (за результатами міжнародного агентства Interbrand). Сукупний обсяг зібраних премій в Україні за 2013 р. склав 768,9 млн грн (за МСФЗ), а обсяг виплат перевищив 380 млн грн. Прибуток компанії (за МСФЗ) в 2013 р. склав 38,8 млн грн. У 2014 р. "AXA Страхування" увійшла до трійки лідерів рейтингу надійності страховиків, опублікованого Forbes 29 серпня 2014 року.