ua en ru

У Кривому Розі затримали чоловіка з вибухівкою і "коктейлями Молотова"

У Кривому Розі (Дніпропетровська область) співробітниками правоохоронних органів затримано чоловіка, у якого виявлено велику кількість вибухівки.

У Кривому Розі (Дніпропетровська область) співробітниками правоохоронних органів затримано чоловіка, у якого виявлено велику кількість вибухівки. Про це РБК-Україна повідомило джерело в силових структурах.

При затриманому також було кілька десятків пляшок з "коктейлем Молотова" та інші вибухові речовини.

Джерело також повідомило, що затриманий - той самий чоловік, який був засуджений у 1990-ті роки за замах на лідерів ПСПУ Наталію Вітренко та Володимира Марченка.

Нагадаємо, восени 1999 р. в результаті замаху в Кривому Розі були поранені народні депутати від Прогресивно-соціалістичної партії України (ПСПУ) Наталія Вітренко і Володимир Марченко. Тоді невідомі кинули у бік нардепів і супроводжуючих їх осіб дві гранати РГД-5. Тоді політики отримали осколкові поранення, а в цілому постраждали 44 людини.

При цьому в 2001 р. за організацію цього злочину був засуджений довірена особа лідера СПУ Олександра Мороза Сергій Іванченко, який отримав 5 років в'язниці загального режиму і 10 років виправно-трудовій колонії посиленого режиму.