ua en ru

У Кривому Розі міліція затримала групу зловмисників, причетних до сепаратистам зі Слов'янська

У Кривому Розі 3 червня міліція затримала групу зловмисників, причетних до сепаратистам зі Слов'янська і вилучила у них револьвер і 50 патронів малого калібру.

У Кривому Розі 3 червня міліція затримала групу зловмисників, причетних до сепаратистам зі Слов'янська і вилучила у них револьвер і 50 патронів малого калібру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"Група складалася з 4-х чоловіків, серед них - один діючий і один колишній працівник міліції. За інформацією правоохоронців, зловмисники були причетні до сепаратистами з міста Слов'янська. За грошову винагороду вони отримували завдання по дестабілізації обстановки в місті Кривий Ріг", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в МВС, "за 10 тис. дол. вони повинні були на власний вибір закидати "коктейлями Молотова" будь-яку автостоянку, за 2 тис. дол. потрібно було зібрати мітинг з російською символікою, а в разі захоплення міськвиконкому їм обіцяли винагороду в розмірі 30 тис. грн. За захоплення райвідділу міліції або середньої школи міста їм обіцяли 50 тис. дол."

Також було встановлено, що свою злочинну діяльність зловмисники вели протягом 2013-2014 годов.В зокрема, їх підозрюють у викраденні з двох магазинів платіжних терміналів самообслуговування, які належать одному з банків.

"За даними фактами слідчим відділом Криворізького міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років", - йдеться в повідомленні.

Також працівники міліції встановили причетність даної групи осіб до замінування 9 травня двох кінотеатрів у р. Кривий Ріг. Під час обстеження приміщень та прилеглої території факт замінування не підтвердився.