ua en ru

У Кривому Розі до кінця 2013 р. побудують новий залізничний вокзал вартістю 55 млн грн

У Кривому Розі до кінця 2013 р. побудують новий залізничний вокзал на станції "Роковата" вартістю 55 млн грн. Про це заявив віце-прем'єр України Олександр Вілкул під час робочої наради з питання будівництва вокзалу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року проводиться повне будівництво вокзалу на станції "Роковата" та комплексний благоустрій вул. 23-лютого. Зокрема, старий вокзал був знесений під основу і ведеться будівництво нового дворівневого вокзалу, що значно покращить умови посадки-висадки пасажирів. Одночасно проводиться облаштування привокзальної площі, щоб тролейбуси могли підходити впритул до вокзалу. Всі роботи йдуть згідно з установленим графіком і будуть завершені до кінця року", - сказав Вілкул.

Так, через велику протяжність міста станція "Роковата" є другою основною після Головної пасажирської, на якій здійснюється посадка пасажирів. Наразі вже повністю замінені підземні комунікації, демонтовані перонні платформи, виконано перший поверх будівлі.

Вартість проекту з будівництва нового вокзалу становить понад 55 млн грн, з яких 5 млн грн виділено з міського бюджету Кривого Рогу, 10 млн грн профінансовано соціально-відповідальними підприємствами та 40 млн витрат взяла на себе Придніпровська залізниця.