ua en ru

В.Кравець: Необхідне 100% відшкодування вартості протягом 24 годин з проїзду пільговиків

В Україні можна створити систему 100% відшкодування вартості проїзду пільговиків протягом 24 годин з моменту реєстрації його пластикової картки в спеціальному терміналі. Про це на сьогоднішньому круглому столі на тему "Практичний досвід та перспективи запровадження системи електронного обігу соціальних виплат населенню України" заявив виконавчий директор департаменту платіжних систем Національного Банку України (НБУ) Віктор Кравець, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми відпрацювали програми, де є стовідсоткова ідентифікація осіб, 100% облік проїзду...Ми можемо організувати з шановним Міністерством фінансів...100% відшкодування протягом 24 годин з моменту покупки цього квитка", - заявив В.Кравець, - "Можна організувати ті речі, про які ми з вами говоримо...щоб не після місяця відшкодування робити, а в момент здійснення операції (відбувалося відшкодування вартості проїзду). Людина, яка знає, що має пільгу і з квитком зайшла в автобус, вона із задоволенням зафіксується, і не треба її вмовляти, бо вона знає, що за неї заплатять. Ця технологія є і працює на території Україні. Потрібно її тільки...підняти. І людину не виженуть з транспорту, бо перевізник знає, що за неї заплачено".
Він також повідомив, що протягом останніх 4 років в Україні триває експеримент з "учнівським квитком", який передбачає 100% ідентифікацію особи, облік його успіхів у навчанні і надання йому права на проїзд, пільги, стипендію та інше.