ua en ru

В.Корж пропонує на законодавчому рівні встановити держмонополію і контроль за операторами лотерейного ринку України

Нардеп від ПР Віктор Корж пропонує на законодавчому рівні встановити державну монополію і контроль за операторами лотерейного ринку України. Така мета закладена в основі законопроекту стосовно лотерейного ринку України, перезентованого сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами В.Коржа, в разі прийняття даного закону, наповнення бюджету від лотерейного ринку становитиме не 120-130 млн грн як зараз, а збільшиться в рази. Гроші від лотерей йтимуть на завчасно задекларовані цілі, а саме фінансування фізичної культури, здоровя і спорту. Розподіл коштів здійснюватиметься в порядку, визначеному Кабміном. "Даний законопроект пройшов обговорення у всіх необхідних профільних комітетах ВР, отримав позитивні висновки фахівців Адміністрації Президента. Найближчим часом він розглядатиметься в сесійній залі на повторному першому читанні. Я сподіваюсь, що законопроект ляже в основу майбутнього закону стосовно лотерейного ринку", - сказав він.

В.Корж також повідомив, що оператори лотерейного ринку погодились допустити контроль з боку Мінфіну в режимі он-лайн в свою господарську діяльність. "Тобто Мінфін матиме можливість отримувати в будь-який час інформацію про діяльність оператора лотереї. Проект також передбачає можливість набуття статусу оператора лише за результатами проведення відкритого конкурсу, який організовуватиметься Мінфіном не частіше, ніж один раз 20 років, за винятком випадків, передбачених у законопроекті", - сказав він.