ua en ru

У Конгресі США прийняли резолюцію із загрозою санкцій для влади України

Палата представників Конгресу США 10 лютого ухвалила резолюцію на підтримку учасників Євромайдану.

Палата представників Конгресу США 10 лютого ухвалила резолюцію на підтримку учасників Євромайдану, повідомляє американське видання Сleveland.com.

Проект резолюції внесла конгресмен Марсі Каптур. У документі висловлюється підтримка "демократичним і європейським прагненням народу України, а також його праву на вибір свого власного майбутнього, вільного від залякування і страху".

У документі міститься заклик до конфліктуючих в Україні сторін вступити в конструктивний діалог, щоб знайти мирне вирішення нинішньої політичної та економічної кризи в Україні.

Там також міститься заклик до влади України покарати осіб, які вчинили насильство проти демонстрантів, і загроза ввести економічні санкції проти України, якщо влада продовжить жорстоко придушувати права протестувальників.

Як повідомлялося, посол США в Україні Джеффрі Пайетт вважає катастрофічною ситуацію в Україні. "Згоден із Президентом Кучмою, що ситуація в Україні катастрофічна. Нічого втрачати час", - написав дипломат у своєму Twitter.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек заявив, що Євросоюз має бути готовий найближчим часом застосувати санкції до української влади, якщо ті продовжать здійснювати насильство до опозиціонерів.

Як відомо, Євросоюз стурбований ситуацією із захистом прав людини в Україні. Про це йдеться у висновку ради глав МЗС ЄС щодо України, засідання якої відбулося в понеділок, 10 лютого.