ua en ru

У Комітеті солдатських матерів РФ заявили, що на Донбасі знаходиться приблизно 15 тис. російських солдатів

На Донбасі знаходиться приблизно 15 тис. російських солдатів.

На Донбасі знаходиться приблизно 15 тис. російських солдатів. Про це заявила глава союзу Комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова, передає телеканал "Дощ".

За її словами, серед російських солдатів знаходяться не тільки контрактники, але і ті, хто проходить службу на строковій основі. Однак важко сказати, скільки з них не мають документів військовослужбовців, а мають расторгнутые контракти або знаходяться, як офіцери, в безстроковій відпустці.

Мельникова розповіла, що один солдат, який служив на полігоні в Гуково в Ростовській області, надіслав своїй матері повідомлення, в якому розповів, що полковник Мединський зібрав солдатів і сказав підписати контракт. "Ми вас відправимо в Луганськ. Не підпишете - я сам за вас підпишу", - навела вона слова полковника.

Голова Комітету також підкреслила, що поки невідомо, скільки взагалі російських солдатів загинуло за цей час на території України.

"Коли кажуть, що в Афганістані загинули, скільки вони там кажуть, 14 тисяч, чи що, або 15 тисяч людей - це, насправді, нахабна брехня. Тому що документів не було, нічого не оформлено. Хто в госпіталі від поранення, від контузій помер - взагалі нічого не оформлено. Ну, і тут (в Україні) теж саме. Ось хто-то побачив, журналісти ось побачили скільки-то людей, а насправді ж ніхто не знає. Коли десь через півроку сім'ї зрозуміють, що їх кинули, грубо кажучи, що їм обіцяли, що ми вам допоможемо, а почнуться проблеми, ось тоді підуть у Фонд права матері до сусідів, у наші комітети. Допоможіть, ось син загинув на війні, а нам ні те, ні се, ні п'ята, ні десяте. Ось тоді ми дізнаємося, скільки загинуло", - розповіла Мельникова.