ua en ru

В.Колесніченко: Ухвалення законопроекту О.Єфремова про вибори депутатів місцевих рад "підсилить відповідальність"

Ухвалення законопроекту Олександра Єфремова про вибори депутатів ВР Криму, обласних, районних, міських, районних в містах рад із змішаною (мажоритарно-пропорційною) системою підсилить відповідальність. Про це РБК-Україна заявив нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«У нас немає сумніву, що законопроект Єфремова буде прийнятий в цілому. Незадоволеність опозиції цим законопроектом пояснюється тим, що опозиція просто завжди проти...Насправді, принципові пропозиції, а саме висунення мажоритарщиків виключно партійними організаціями, заборона на участь у виборах блоку і розведення посади мера Києва і глави КМДА - позитивні і необхідні нововведення. Сьогодні всі вимагають посилення відповідальності політичних сил. А самовисуванці, якщо вони не висуватимуться від партійних організацій, навряд чи нестимуть таку відповідальність. Теж саме, стосується блоків. А що стосується розведення повноважень і способу обрання і призначення глави КМДА, то в цьому необхідність вже назріла давно», - сказав В.Колесніченко.

Нагадаємо, що вчора заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов і народний депутат від ПР Валерій Коновалюк зареєстрували у ВР проект ухвали про призначення на 31 жовтня 2010 р. чергових виборів депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів. Проект зареєстрований під № 6592.