ua en ru

В.Колесниченко не розуміє, чому В.Онопенко обурився рішенням ВРЮ здійснити подання на звільнення судді ВСУ О.Волкова.

Голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко не розуміє чому голова Верховного суду України, член ВРЮ Василь Онопенко обурився рішенням ВРЮ здійснити подання на звільнення судді ВСУ Олександра Волкова. Про це він заявив журналістам на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"У В.Онопенка і ради суддів були всі можливості, щоб навести порядок у своєму домі", - заявив В.Колесниченко. Окрім того, він додав, що В.Онопенко був і перебуває "близьким до однієї з політичних сил".

В.Колесниченко додав, що у 2007 р. В.Онопенко звинувачував судову систему в заангажованості, коли тривали судові розгляди справ, пов'язані з парламентськими виборами. "Тоді звинувачення звучали про те, що на судову владу тисне опозиція, а зараз - що влада", - сказав він.

Нагадаємо, вчора ВРЮ прийняла рішення внести подання до Верховної Ради щодо звільнення з посади судді ВСУ Олександра Волкова за порушення ним присяги судді, щодо звільнення з посади судді Київського апеляційного адмінсуду Ігоря Бараненка за порушення присяги судді.