ua en ru

У Китаї з риболовецького траулера зникли 22 людини

У Китаї з риболовецького траулера зникли 22 людини. Як повідомили агентство "Сіньхуа" в Управлінні громадської безпеки м.Жунчен провінції Шаньдунь, на траулері "Лужунйюй-2682" в ході промислу на морі було скоєно кримінальний злочин, а 22 людини з екіпажу вважаються зниклими безвісти.

Траулер, що належить шаньдунській рибогосподарській компанії "Сіньфа", з 33 моряками на борту вийшов наприкінці грудня 2010 р. з порту Шидао у південно-східну частину Тихого океану для лову риби.

18 червня поточного року компанія "Сіньфа" втратила зв'язки з траулером, який перебував на акваторії Чилі, всі засоби зв'язку на борту і система позиціонування були відключені. 25 липня в компанію "Сіньфа" надійшла інформація про те, що двигун траулера, який знаходиться у водах на схід від КНДР, відмовив через потрапляння морської води в машинне відділення. Для надання допомоги на місце було терміново відправлено патрульне судно.

Вранці 12 серпня за допомогою патрульного судна траулер "Лужунйюй-2682" повернувся в порт Шидао.

Місцева міліція в ході перевірки встановила невідповідність між чисельністю екіпажу до відбуття і після прибуття і сформувала робочу групу для розслідування. Міліція в попередньому порядку кваліфікувала подію на траулері як серйозний кримінальний злочин.

Зараз справа знаходиться у стадії подальшого розслідування.